10 Ağustos 2018 Cuma

Gündem,durum tespit ,birkaç öneri


Yabancı para birimlerinin özellikle de doların , Türk lirası karşısında değeri ,dalgalanmalarla birlikte, aşırı artış, gösterdi. Bu durum karşısında Oh olsun diyenlerden tutun ,herşeyi dış güçlere bağlayan, olayları duygusal partizanlığa vurarak ,gerçeklerden kaçan insanlar karşımıza çıktı. Ne yazık ki sadece dolar dalgalanmıyor insanlarda bir ordan bir oraya savruluyor. Doların artışından ,çok insanlarımız arasındaki gerilimin artışından korkuyorum . Zorlukları birlik ve beraberlikle atlatacağımız günler yaklaşmakta .Maddi yapıtlardan daha önemlisi , insanlarımız arsında köprülerin kurulması lazım olduğuna inanıyorum, işin açıkçası çok geciktik ama ümitsiz de değilim zor zamanlarda bu millet birçok sorunu birlikte çözmüştür. Yeter ki milli şairimizin ifade ettiği gibi



Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. / toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.

Tarihten pek ders almayan bir millet olduğumuz da bir gerçek ,işin kolayına kaçmayı çok iyi başarıyoruz. Birbirimizi suçlumak bizlere daha kolay geliyor.

İmdi ne yapmalıyız? Bu soruya zamanım ölçüsünde cevap vereyim

-Farklı düşünen insanları ötekileştirmememiz lazım, özelliklede bu tip insanları medyanın önüne atarak aşağılama, yok etme düşüncesi içinde olmamalıyız.

-Ortak değerlerimiz bayrağımız, dilimiz, dinimiz, vatanımızdır. Bu konularda birlik beraberliğe katkı verecek düşünürlerimiz siyasi parti liderlemiz bir araya gelip ,hiçbir çıkar gözetmeksizin, ortak kararlar ortaya koyabilmelidir. Buna öncü olacak ,yürekli insanlarımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

-Her gün kalktığımızda yorucu, içi boş gündemlerle karşılaşmak istemiyoruz. Acilen pusulamızı ,eğitime ,üretime kaydırmalıyız.Üstümüzdeki karabulutları dağıtmalıyız,gençlik elden gitti, gidiyor...Nitelikli eğitmenler ne yazık ki fazla değil ,var olanlar ve onların yetiştirdikleri öncülüğünde eğitime öğretime ayrı bir önem vermeliyiz. Öğrencilerimizi niteliklerine göre yetiştirip, ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynağını oluşturmalıyız. Kısa orta uzun dönemli hedefler ortaya konulmalıdır .Hedefler birkaç partinin yada gurubun değil toplumun geneli tarafından kabul edilmeli.

-Kanunlarımızın içi dolu olmalı, uluslararası hukuk standardına göre kanunlar yapılmalı ve herkese aynı şekilde uygulanmalı. Bir yerlere yükselmenin göstergesi siyaset olmamalı.

-Adam kayırmacılığa ,benim adamım anlayışına tamamen son verilip hakkaniyet boyutunda devlet memurluğuna alımlar gerçekleştirilmeli.

-Özel sektöre özelliklede yeni girişimcilere ve hem maddi hem manevi destek verilmeli.Dikiş tututurana kadar desteğe devam edilmeli başarılı olanlara teşvikler verilmeli.

-ABD ye o kadar laf ediyoruz ama her türlü ürününü de tüketiyoruz.Yeri gelincede meydan okuyoruz.Bu durumda yapılacak olan ,zamanı gelene kadar ,ARGE ile birlikte ,alternatif ürünler üretip ,kaliteyi arttırmak olmalı. Yeri gelince söz söyleme sırası bize geçecektir.Kuru sıkı olmamalıyız dikkatleri çok çekmemeliyiz ,sabırlı ,yavaşta olsa ,yolumuzda yürümeliyiz.

-Üniversitelerimize , sanayimiz bölgelerimiz deki değerli ustalarımıza büyük işler düşüyor. Üniversiteler hesap verebilir nitelikte olmalı ,gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi başarı potansiyeli yüksek bilim adamlarına destek verilmeli, evse ev, arabaysa araba, yüksek maaşsa yüksek maaş... ,Bilim adamlarının önlerine kabul edilebilir süreç konmalı ,başarılı olamayanlardan hesap sorulmalı ,başarı olanlarla da yola devam edilmeli. Ayrıca başka ülkelerden de ,çeşitli nedenlerle ülkemize gelebilecek ,bilim adamlarına ,davetler gönderilmelidir. Ülkemizin her konuda albenisi yükseltilmeli.

-Uluslar arası arenada boy gösterecek aynen akıncılar gibi yol gösterecek, öncü insanlarımızın bütün ülkelere dağılıp hem kültürümüzü hem de ürünlerimizi pazarlaması lazım.
Önceliğimiz gerçek anlamda bu insanların kalbini kazanmak olmalı ,sömürgeci Avrupalı ülkeler gibi ezmeden kırmadan ,hem bu insanlara kazandırmalı , ülkelerine yatırım yapmalı hem kazanmalıyız; bu durumdan çıkacak sonuçları siz düşünün.

Çok uzattım yazı baya dağınık oldu,ayrıca yazılacak çok konu vardı, kısmet değilmiş,


Bu ülke hepimizin, bu kalp bu ülkeyi çok seviyor , tek vatanımız var, birlik beraberlik içinde yaşamayı birbirimize saygı çerçevesinde öğrendiğimiz takdirde hiçbir güç bizi yıldıramaz.
Bu ülkeyi sevenlere selamlar olsun.


Engin DEMİRCİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Misaki nomayoiga ile Japon mitolojisi ve kaliteli çizimler.

  Misaki nomayoiga Güzel bir  çalışma olmuş, çizimlerinden tut sempatikliğine , Japon mitolojini çok yerinde kullanan, dostluk aile ilişkile...