28 Temmuz 2019 Pazar

Kitap Önerisi: Genç Prens'in Dönüşü




Kitap Önerisi: Genç Prens'in Dönüşü
Şunu ilk öncelikle söylemem lazım bu kitabın bir klasik haline gelen küçük prensle bağlantısı var ;ancak yazarları birbirinden tamamen farklı.Biraz daha didaktik tarzda kişisel gelişim unsurları ve öğütlerle bezenmiş bir halde karşımıza çıkan bu kitap okunmaya değer kitaplar arasında arşivimde yer alıyor.Bu kitabı bugün bitirme fırsatım oldu.Düzey olarak bence 7.sınıftan başlayarak tavsiye edilebilir.Tabi bunu söylerken yetişkinlerinde okumasında fayda gördüğümü de belirtmek isterim.
Okurken İşte not aldığım birkaç metin
  • Mutluluk, bir tren istasyonuymuşçasına varılan bir nokta değil, bir seyahat tecrübesidir. Bu tecrübenin adı da yaşamanın ta kendisidir.”
  • Hepimiz prens olarak doğarız; bazıları bunu bilmez, bazılarıysa unutur... Benim krallığım yalnızca içimdedir
  • Fakat beyaz karartıya doğru koşmaya başlayan genç bağırdı:
  • Bugün bana her zaman yapabileceğimiz bir şey olduğunu öğrettin, yapabileceğimiz bir şey olmadığına inandığımız zaman bile!”
  • İnsanlar kimi zaman istiridye gibidirler; yapmamız gereken tek şey, içlerinde taşıdıkları inciyi bize sunmalarını beklemektir
  • Evet, çünkü zorluklar, büyümene ve mükemmeliyet adına yürüdüğün yolda bir adım daha ilerlemene olanak sağlar. Tıpkı rüzgar estiğinde, ağaçların ayakta kalabilmek için köklerini sağlamlaştırmaları gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Misaki nomayoiga ile Japon mitolojisi ve kaliteli çizimler.

  Misaki nomayoiga Güzel bir  çalışma olmuş, çizimlerinden tut sempatikliğine , Japon mitolojini çok yerinde kullanan, dostluk aile ilişkile...