25 Mayıs 2020 Pazartesi

Covid 19 sürecinde eğitim öğretim konusunda tespitler.

Covid 19 virüsü Küresel bir sorun haline gelmesinden beri,ülkemiz ve diğer ülkeler birçok sorunla baş başa kaldı ve bu sürecin ne kadar uzayacağını bizler tam olarak kestiremiyoruz.Bu çetrefilli süreçte okullar kapansa da dişimizi sıkarsak ,olumsuzluklarla birlikte eğitim ve öğretimde olumlu gelişmelerde yaşandığını göreceğiz.

Bardağın dolu tarafından Şöyle bir bakalım ne yaşanıyor:

-Bu süreçte Teknolojiye ilgi arttı ,uzaktan öğretim kavramı hiç olmadığı kadar uygulamaya konuldu.İnatçı öğretmen arkadaşlar bile teknolojiyi kullanır hale geldi.Tabi yüz yüze eğitimin yeri bir başka.

-Öğretmen arkadaşlar güzel ürünler vermeye başladılar.Bireysel ve toplu olarak ders notları oluşturdular ,konu kavrama testleri yazdılar,deneme sınavları hazırladılar.Öğrencilerimize kaynak oluşturdular. Bir alkışta paylaşımcı arkadaşalara.

-Yayın evleri de boş durmadı onlarda bu zor süreçte, hem kaynak yardımı hem reklam amacıyla birçok dokümanı dijital ortamda öğretmenlerle , dolayısıyla öğrencilerle paylaştılar.

-Youtube gibi video paylaşım sitelerinde binlerce öğretmen arkadaşımız kanallar kurarak branşlarına göre ders anlatmaya ve bunları paylaşmaya başladılar.Eksikler olsada zamanla daha kaliteli çalışmalar olacaktır.

-Öğretmenlerimiz EBA Eğitim Bilişim Ağını daha çok kullanarak hem sitenin önemini arttırdılar hem de siteyi içerik yönünden zenginleştirmeye devam ettiler. Sunuculardan kaynaklanan sorunlarda yaşandı zamanla aşılacaktır.

-Süreçte velilerimizin okulun değerini daha iyi anladığını düşünüyorum. Öğretmenin yaşadığı sıkıntıları evde yaşadığı için empati kurmaya başlayan birçok veli görüyoruz.

-Öğretmen arkadaşlarda hayatın normala dönmesini ,öğrencilerine , kavuşmak için can attıklarına eminim.

-En önemlisi herşeyden önce can sağlığını önemini anladık,gerisi birşekilde telafi ediliyor.

Bu ülke hepimizin inşallah bugünlerde aşılacak her zorluktan sonra inşallah bir kolaylıkla karşılaşacağız.

Engin DEMİRCİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Misaki nomayoiga ile Japon mitolojisi ve kaliteli çizimler.

  Misaki nomayoiga Güzel bir  çalışma olmuş, çizimlerinden tut sempatikliğine , Japon mitolojini çok yerinde kullanan, dostluk aile ilişkile...